Krew krew se Google

Pilih Entry anda

sekarang ada berapa orang sedang on9?

Anda tetamu ke

Tuesday, August 07, 2012

Ladang donald duck kini milik mickey mouse

donald duck, ada ladang yang di sewa kontrak selama 10 tahun.. ladangnya besar dan berpotensi tinggi untuk maju, tetapi donald duck mengambil untung berlebihan tanpa membahagikan kekayaan yang adil kepada pekerja bawahan mereka.10 tahun pekerja2 ladang donald duck menerima upah ala-kadar. setelah di usahakan selama tempoh 10 tahun, ladang itu bertukar milik kepada mickey mouse yang berjaya mebida harga ladang itu dengan lebih tinggi.

 Mickey mouse cuba menstruktur semula ladang itu dengan lebih sempurna, tetapi malangnya, pegawai-pegawai atasan yang telah berkhidmat di ladang itu adalah orang kuat donald duck, begitu juga dengan syarikat2 yang menguruskan maintenance adalah orang2 donald duck.

 Pegawai2 dan juga syarikat2 ini menghadapi tekanan kerana tidak lagi boleh mengaut keuntungan seperti sebelum ini, maka mereka memboikut pengurusan ladang supaya ianya jatuh bangkrup dan kemungkinan besar mickey mouse akan menutup ladang itu, atau melepaskannya kepada pembida yang lain yang menantikan peluang itu.

 Pekerja-pekerja bawahan ladang sangat sengsara kerana tidak boleh bekerja dengan sempurna apabila ladang tidak di selengara dengan baik, bekalan baja tidak mencukupi, kerosakan sistem pempaipan tidak di baiki, lantas mereka memarahi mickey mouse kerana gagal membela nasib2 pekerja bawahan ini

 Mampukah mickey mouse mengatasi masaalah ini?

No comments:

Post a Comment

hipotesis