Krew krew se Google

Pilih Entry anda

sekarang ada berapa orang sedang on9?

Anda tetamu ke

Thursday, February 17, 2011

kek hari jadi ke, ramuan kek hari jadi???

setiap tibanye hari jadi kawan kawan kita, kita pasti akan sambut, aku cadangkan korang buat la poster sebgai menyambut hari jadi kawan kawan neh, hari jadi di zaman remaja tak lengkap kalau tak ada kek, jadi
hari ini pakcik nak ajar cecara membuat kek hari jadi.
bahan-bahannye



  1. Tepung gandum
  2. telur ayam
  3. Budu
  4. cable tie
  5. seletip (pita pelekat laa)
  6.  air bersih
  7. kain dan surat khabar
  8. gunting
  9. first aid
  10. kamera 
  11. pelakon2
cara cara untuk membuat




  • letakkan seorang pelakon utama berdekatan si mangsa, pastikan pelakon utama sentiasa berhubung dgn staff2 di sebalik tabir
  • campurkan budu kedalam botol air  bersih agar tidak keruan. (budu juga boleh di ganti dgn ape ape jua bahan yang tidak bertoksik dan radioaktif)
  • pastikan staff di sebalik tabir menunggu dengan senyap dan sunyi.
  • apabila si mangsa sudah masuk perangkap semua terjun ke atas mangsa dan mengikat tangan dan kaki mereka dengan cable tie atau seletip

  • seletip mulut mangsa agar mangsa tidak sempat meminta tolong
  • buangkan barang barang seperti enpon, ipad, seluar (jika perlu)
  • pecahkan telur di kepala mangsa terdahulu, di ikuti dgn bahagian belakang. (jangan pecahkan telur di dalam baju)
  • taburkan tepung di atas kepala mangsa sambil menyanyikan lagu hari jadi
  • jika mangsa cuba melawan, dan mengugut , siramkan air budu supaya mangsa pasrah dan akur dengan situasi.
  • setelah semua bahan sudah selesai, pastikan semua staff bersedia untuk berlari.
  • gunting segala ikatan pada bahan mangsa dan permainan kejar mengejar bermula
  • sediakan first aid berdekatan mangsa supaya mudah di gunakan mangsa jika terjadi sebarang masalah
  • dilarang sama sekali menyentuh kameraman.
  • setelah selesai bersihkan badan dgn kain
  • lapik kenderaan dgn surat khabar

  • pergi ke sungai, laut, untuk bersihkan diri.
  • sesi memberi hadiah (jika perlu) di sungai, laut
seperti biasa, mangsa tidak akan sedar akan kejadian ini, kerana selalunya perkara ini akan terjadi dalam tempoh seminggu, malah ada jugak yang akan kena dalam tempoh 2 bulan lebih awal.



P/S : Pastikan tiada seorang pun yang selamat.


3 comments:

  1. i like...hahahha...mana gambar ko tak de pun

    ReplyDelete
  2. laaa , awak ke yg second last tu . heheheh

    ReplyDelete

hipotesis